Aglio e olio

Aglio e olio is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud en smaak. Het is een van de meest populaire pasta-gerechten in Italië en wordt vaak geserveerd als een snelle maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit spaghetti, knoflook, olijfolie, peper en Parmezaanse kaas. Het is een heerlijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor aglio e olio.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 4 teentjes knoflook, geperst
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel peper
– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak de knoflook 1-2 minuten, of totdat de knoflook lichtbruin is.

3. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met knoflook en olijfolie. Roer alles goed door elkaar en kook nog 1-2 minuten.

4. Breng het gerecht op smaak met peper en Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar en serveer direct.

Aglio e olio

Geef een reactie

Schuiven naar boven