Adana

Adana is een Turkse stad die bekend staat om zijn heerlijke kebab. Het is een gerecht dat bestaat uit gemarineerde lamsvlees dat wordt gegrild op een spit. Het is een populaire snack in Turkije en wordt vaak geserveerd met salade, rijst of brood. Hieronder volgt een recept voor Adana Kebab.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsvlees, in kleine stukjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het vlees goed.

2. Laat het vlees minstens een uur marineren.

3. Verwarm de grill voor.

4. Rol het vlees in kleine balletjes en steek ze op een spies.

5. Grill de spiesen op de grill totdat het vlees gaar is.

6. Serveer de Adana Kebab met salade, rijst of brood.

Eet smakelijk!

Adana

Geef een reactie

Schuiven naar boven