Adana kebab is een Turkse specialiteit die bestaat uit gemalen lamsvlees dat wordt gekruid met komijn, paprika, knoflook en andere specerijen. Het vlees wordt vervolgens op een spies geregen en gegrild. Deze heerlijke kebab is een populaire snack in Turkije en wordt vaak geserveerd met salade, rijst of brood. Hieronder volgt een recept voor Adana kebab.
Ingrediënten:
– 500 gram gemalen lamsvlees
– 2 eetlepels komijn
– 1 eetlepel paprika
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 8 spiesen
Bereidingswijze:
1. Meng het gemalen lamsvlees met de komijn, paprika, knoflookpoeder, zout en peper.
2. Voeg de olijfolie toe en kneed het vlees goed door.
3. Verdeel het vlees in 8 gelijke porties en vorm er 8 lange rollen van.
4. Steek de spiesen door de rollen en draai ze vast.
5. Verwarm de grill en leg de spiesen erop.
6. Grill de kebab gedurende 10-15 minuten, draai ze regelmatig om.
7. Serveer de kebab met salade, rijst of brood.
Eet smakelijk!