Aardappelsoep

Aardappelsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze aardappelsoep is een klassieker die je hele gezin zal smaken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Met een paar kruiden en wat groenten kun je een heerlijke, smaakvolle soep maken. Hieronder volgt het recept voor aardappelsoep.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 lente-uitjes, in ringen gesneden

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de aardappelen, laurierblaadjes, lente-uitjes, wortels en selderij toe en bak deze nog een paar minuten mee.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat extra lente-uitjes en wat vers brood.

Eet smakelijk!

Aardappelsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven