Aardappelschotel

Aardappelschotel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept gebruiken we aardappelen, uien, knoflook, paprika, tomaten en kaas om een heerlijke aardappelschotel te maken.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, tomaten, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat de ui glazig is.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Verdeel de groenten en aardappelen over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

5. Bak de aardappelschotel in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

6. Serveer de aardappelschotel warm.

Aardappelschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven