Aardappelgratin

Aardappelgratin is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De aardappelgratin is een heerlijke combinatie van aardappelen, kaas en room, die samen een heerlijke, romige smaak creëren. Hieronder volgt het recept voor aardappelgratin.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kop melk
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de melk toe en roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

5. Voeg het zout en de peper toe en roer tot alles goed gemengd is.

6. Voeg de aardappelplakjes toe en roer tot alles goed gemengd is.

7. Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover.

8. Bak de aardappelgratin in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

9. Serveer de aardappelgratin warm.

Aardappelgratin

Geef een reactie

Schuiven naar boven