Aardappel tortilla

Aardappel tortilla is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, uien, knoflook, paprika en eieren. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor aardappel tortilla.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
– 4 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de aardappel-groentemengeling over de bodem van een ovenschaal.

5. Klop de eieren los en giet ze over de aardappel-groentemengeling.

6. Bak de tortilla in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Serveer de aardappel tortilla warm.

Aardappel tortilla

Geef een reactie

Schuiven naar boven