5 spices is een veelgebruikte Chinese kruidenmix die wordt gebruikt om een gerecht een kruidige smaak te geven. Het bestaat uit vijf verschillende kruiden: steranijs, kaneel, kruidnagel, szechuanpeper en fenegriek. In dit recept gebruiken we de 5 spices om een heerlijke kip met groenten te maken.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels 5 spices
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel maïzena
– 200 ml kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de 5 spices.
3. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipfilet aan.
4. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette en tomatenblokjes toe en bak nog een paar minuten mee.
5. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, suiker, maïzena en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
6. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
7. Breng op smaak met zout en peper.
8. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
9. Serveer met rijst of noodles.