Gezonde lunch voor in de bedrijfskantine

Wraps

Lunchen in de bedrijfskantine is natuurlijk heel gemakkelijk en vaak lekker. Alles beter dan die kleffe boterhammen die al uren in je tas zitten. Wil je toch wel graag wat gezonder lunchen in de bedrijfskantine? Onderstaande recepten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Gezondere werknemers dus!

1) Eiwraps met zalm en kruidenkaas
Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 2 grote eieren of 3 kleine eieren
  • 50 gram gerookte zalm
  • 100 gram cottage cheese
  • Een kwart courgette
  • Een handje peterselie
  • Een handje bieslook
  • Een handje ijsbergsla
  • Peper en zout
  • Olie

Wat je moet doen:

  1. Kluts de eieren los in een schaaltje en voeg wat peper en zout toe.
  2. Doe wat olie in de pan en gooi het eimengsel erin. Bak beide kanten ongeveer 3 minuten per kant.
  3. Snijd ondertussen de courgette in plakken, bestrooi ze met wat peper en zout, en bak deze aan beide kanten lekker bruin.
  4. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Meng dit met de cottage cheese en voeg tot slot peper en zout toe.
  5. Leg de eiwrap op een bord. Leg de gerookte zalm er in het midden op, verdeel de courgette erover en vervolgens de sla. Sluit af met de kruidenkaas. Rol de wrap op en snijd door de helft.

2) Geroosterde boterhammen met peer en zuivelspread
Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 peer
  • 10 gram rozijnen
  • Bakboter of olie
  • 50 gram naturel zuivelspread
  • Koek- en speculaaskruiden

Wat je moet doen:

  1. Rooster de boterhammen in een broodrooster of in de pan.
  2. Schil de peer en snijd deze in kwarten. Snijd het vruchtvlees eruit en snijd vervolgens in dunne plakken.
  3. Doe wat olie of boter in de pan en zet de pan op een middelhoge temperatuur. Bak de peer met de rozijnen voor ongeveer 5 minuten.
  4. Leg de boterhammen op een bord en besmeer beiden met zuivelspread. Verdeel vervolgens de peer en de rozijnen hier overheen en maak het tot slot af met wat koek- en speculaaskruiden.

3) Pindasoep
Benodigdheden voor 1 persoon:

  • Een kwart komkommer
  • Een kwart uit
  • Een kwart rode peper
  • Halve teen knoflook
  • Verse gember ongeveer 1 cm
  • 20 gram taugé
  • 1 bouillonblokje
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Handje ongezouten pinda’s
  • Olie

Wat je moet doen:

  1. Pers de knoflook, snipper de ui, snijd de rode peper heel fijn, rasp de gember en snijd de komkommer in reepjes.
  2. Doe wat olie in een soeppan. Bak de knoflook, ui, rode peper en gember een paar minuten op middelhoge temperatuur.
  3. Kook 350 milliliter water en voeg dit samen met het bouillonblokje toe aan de soeppan. Voeg vervolgens de kokosmelk en de pindakaas toe. Roer dit allemaal goed door en laat het ongeveer 5 minuten, met de deksel op de pan, zacht pruttelen.
  4. Hak ondertussen de pinda’s. Voeg de helft van de pinda’s en de taugé toe aan de soep.
  5. Doe de soep in een kom en garneer met de komkommer en de overige pinda’s. Lekker om de soep te eten met bijvoorbeeld wat kroepoek.

4) Couscous salade met falafel en perzik
Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 75 gram couscous
  • 6 balletjes falafel
  • 1 perzik
  • Een halve avocado
  • 35 gram feta
  • Een kwart komkommer
  • Paar takjes munt
  • Citroensap
  • Een kwart bouillonblokje

Wat je moet doen:

  1. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat, voeg alleen als extra het bouillonblokje toe aan het water.
  2. Bak de falafel voor ongeveer 6 tot 7 minuten op middelhoge temperatuur.
  3. Snijd ondertussen de perzik in partjes, de komkommer in plakjes en hak de munt fijn.
  4. Snijd de halve avocado in stukjes en besprenkel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  5. Wanneer de couscous klaar is, voeg je de komkommer, de perzik en de munt toe. Roer dit allemaal goed door elkaar en voeg als laatste de avocado toe.
  6. Leg de couscous op een bord, voeg de falafel toe en verbrokkel vervolgens de feta erover.

Eet smakelijk!

Gezonde lunch voor in de bedrijfskantine
Schuiven naar boven