Zwolsche stoof

Zwolsche stoof is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van de stoof bestaat uit aardappelen, uien, wortelen, selderij en spek. Deze ingrediënten worden gekookt in een saus van tomatenpuree, bouillon en kruiden. De stoof wordt vaak geserveerd met een stukje vlees, zoals kip of rundvlees. Hieronder volgt het recept voor Zwolsche stoof.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 100 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 liter kippenbouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met een laagje olie en fruit hierin de uien, wortels, selderij en spek.

2. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en kook de stoof gedurende 15 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en kook nog eens 10 minuten.

6. Breng de stoof op smaak met zout en peper.

7. Serveer de Zwolsche stoof met een stukje vlees naar keuze.

Zwolsche stoof

Geef een reactie

Schuiven naar boven