Zwezerik

Zwezerik is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een stuk varkensvlees dat wordt gekookt in een saus van uien, wortelen, tomaten en kruiden. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is als hoofdgerecht of als bijgerecht. Hieronder volgt het recept voor zwezerik.

Ingrediënten:

– 1 kg varkensvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook aan.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het aan tot het goudbruin is.

3. Voeg de tomaten, wortels, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de zwezerik met rijst of aardappelen.

Zwezerik

Geef een reactie

Schuiven naar boven