Zwarte bessenjam

Zwarte bessenjam is een heerlijke manier om de zomer te vieren. Deze zoete, sappige jam is een geweldige manier om de smaak van de zomer vast te houden. Met deze recept kun je een heerlijke zwarte bessenjam maken die je het hele jaar door kunt genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram zwarte bessen
– 250 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Begin met het wassen van de zwarte bessen en verwijder eventuele stengels.

2. Voeg de bessen, suiker, citroensap en vanille-extract toe aan een grote pan en breng aan de kook.

3. Laat de jam op laag vuur koken totdat de bessen zacht zijn en de jam dikker wordt. Roer regelmatig om te voorkomen dat de jam aanbrandt.

4. Laat de jam afkoelen en giet de jam in schone, steriele potten.

5. Sluit de potten goed af en bewaar de jam op een koele, donkere plaats.

Geniet van je zelfgemaakte zwarte bessenjam!

Zwarte bessenjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven