Zuurvlees

Zuurvlees is een traditionele Belgische stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van vlees, groenten en kruiden die samen een smaakvolle maaltijd vormen. In dit recept wordt gebruik gemaakt van rundvlees, maar je kunt ook ander vlees gebruiken zoals kip of lamsvlees. De kruiden en groenten geven het gerecht een heerlijke smaak en de zuurkool maakt het helemaal af. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt genieten.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik zuurkool
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het vlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

4. Voeg de tomatenpuree, zuurkool, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 30 minuten zachtjes pruttelen.

6. Doe het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 1,5 uur gaar.

7. Serveer het zuurvlees met aardappelpuree of rijst.

Zuurvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven