Zuurvlees maastricht

Zuurvlees maastricht is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van rundvlees, uien, wortelen, kruiden en een zuurmiddel zoals azijn of appelciderazijn. Deze stoofschotel is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en is een heerlijke manier om rundvlees te bereiden. Hieronder volgt het recept voor zuurvlees maastricht.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels appelciderazijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Verhit een grote braadpan en voeg de runderlappen toe. Bak de lappen aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de uien, wortelen, knoflook, bloem, tomatenpuree, appelciderazijn, bruine suiker, kaneel, kruidnagel, tijm, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 2 uur zachtjes stoven.

5. Serveer het zuurvlees maastricht met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Zuurvlees maastricht

Geef een reactie

Schuiven naar boven