Tong

Tong is een heerlijk stuk vlees dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Het is een veelzijdig stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je tong kunt bereiden met een heerlijke saus van knoflook, citroen en kruiden. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk stuk vlees dat je met je familie en vrienden kunt delen.

Ingrediënten:

– 1 kg tong

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tong in een ovenschaal en bestrijk het vlees met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, citroensap, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk het vlees met de kruidenmengsel.

5. Bak de tong in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het vlees gaar is.

6. Serveer de tong met de saus en aardappelpuree of rijst.

Tong

Geef een reactie

Schuiven naar boven