Zuurvlees limburgs gerecht

Zuurvlees is een traditioneel Limburgs gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van vlees, groenten en kruiden die samen een smaakvolle maaltijd vormen. In dit recept wordt gebruik gemaakt van rundvlees, maar je kunt ook ander vlees gebruiken zoals kip of lamsvlees. De groenten die je kunt gebruiken zijn wortelen, prei, uien, knolselderij en aardappelen. De kruiden die je kunt gebruiken zijn peper, zout, laurierblad, tijm, nootmuskaat en kaneel.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 1 prei, in ringen
– 1 knolselderij, in blokjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg het vlees in een ovenschaal en bestrooi het met peper, zout, nootmuskaat en kaneel.

3. Voeg de uien, wortelen, prei, knolselderij en aardappelen toe en meng alles goed door elkaar.

4. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 2 uur lang garen.

6. Serveer het zuurvlees met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Zuurvlees limburgs gerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven