Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel is een heerlijk en voedzaam gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gestoofde zuurkool, aardappelen, uien, spek en andere ingrediënten. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen kan genieten. Hieronder volgt een recept voor zuurkoolschotel.

Ingrediënten:

– 500 gram zuurkool
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 200 ml kippenbouillon
– 2 eetlepels appelazijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gerookt spek, in blokjes
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

3. Voeg de zuurkool toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze nog 5 minuten mee.

5. Voeg de bloem toe en roer goed door.

6. Voeg de kippenbouillon, appelazijn, suiker, spek en peterselie toe en breng het geheel aan de kook.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet deze in de oven.

9. Bak de zuurkoolschotel in ongeveer 45 minuten gaar.

10. Serveer de zuurkoolschotel met wat extra peterselie.

Eet smakelijk!

Zuurkoolschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven