Zuurkool gezond

Zuurkool is een heerlijk en gezond gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een goede bron van vezels, vitamine C en mineralen. Het is ook een goede bron van antioxidanten, die helpen om je lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Met dit recept kun je een gezonde en smakelijke zuurkool maken.

Ingrediënten:

– 1 pond zuurkool
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Verwijder de harde kern van de zuurkool en snijd de rest in dunne reepjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, zwarte peper en zout toe en bak nog 1 minuut.

5. Voeg de zuurkool toe en bak nog 5 minuten.

6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat de zuurkool 10-15 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de zuurkool gedurende 20-25 minuten.

9. Serveer de zuurkool warm.

Zuurkool gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven