Züricher geschnetzeltes

Züricher Geschnetzeltes is een klassiek Zwitsers gerecht dat bestaat uit dunne plakjes kip of varkensvlees, geserveerd met een saus van room, witte wijn en champignons. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een geweldige maaltijd voor het hele gezin maakt. Hier volgt het recept voor Züricher Geschnetzeltes.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet of varkensvlees, in dunne plakjes gesneden
– 2 uien, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 250 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje room
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg het vlees toe en bak tot het gaar is. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, room en citroensap toe en roer goed.

4. Breng aan de kook en laat het gerecht zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

5. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de peterselie.

Serveer het gerecht met rijst of aardappelpuree. Geniet ervan!

Züricher geschnetzeltes

Geef een reactie

Schuiven naar boven