Zürcher geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes is een klassiek Zwitsers gerecht dat bestaat uit dunne plakjes kip of varkensvlees, geserveerd met een saus van room, witte wijn, champignons en spek. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een geweldige maaltijd voor het hele gezin maakt. Hier volgt het recept voor Zürcher Geschnetzeltes.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet of varkensvlees, in dunne plakjes gesneden
– 2 uien, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje room
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 2 eetlepels geraspte citroenschil
– 2 eetlepels gerookt spek, in kleine stukjes gesneden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

2. Voeg de plakjes vlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

3. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed om.

5. Voeg de witte wijn, kippenbouillon en room toe en roer goed om.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de peterselie, citroenschil en spek toe en roer goed om.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer het gerecht met rijst of aardappelpuree.

Zürcher geschnetzeltes

Geef een reactie

Schuiven naar boven