Zomer rode kool

Zomer rode kool is een heerlijke, gezonde en veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de rode kool geroosterd met knoflook, ui en kruiden, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Het is een perfecte bijgerecht voor een zomerse maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 kop rode kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de rode kool, knoflook, ui, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

3. Verdeel het mengsel over een bakplaat en rooster het in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kool gaar is.

4. Serveer de zomer rode kool warm als bijgerecht.

Zomer rode kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven