Zoetzure komkommer indonesisch

Indonesische zoetzure komkommer is een heerlijk, pittig gerecht dat een perfecte balans heeft tussen zoet en zuur. Het is een populaire snack in Indonesië en een geweldige manier om komkommer te eten. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hier is hoe je het maakt:

Ingrediënten:

– 2 komkommers

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels olie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel sambal oelek

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

Instructies:

1. Begin door de komkommers te wassen en in dunne plakjes te snijden.

2. Meng de suiker, azijn, olie, zout, knoflookpoeder, gemberpoeder, sambal oelek, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma en chili poeder in een kom.

3. Voeg de komkommerplakjes toe aan de marinade en meng goed.

4. Laat de komkommer minstens een uur marineren.

5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de komkommer toe.

6. Bak de komkommer gedurende 5-7 minuten, of totdat de plakjes zacht zijn.

7. Serveer warm of koud. Geniet ervan!

Zoetzure komkommer indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven