Zoete witte kool

Zoete witte kool is een heerlijke, gezonde en veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de zoete witte kool gebakken met knoflook, ui en kruiden, waardoor het een heerlijke, smaakvolle maaltijd wordt. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer de zoete witte kool met een stukje vlees of vis, of als bijgerecht bij een maaltijd. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 1 kop zoete witte kool, in dunne plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de zoete witte kool toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Verdeel de zoete witte kool over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de zoete witte kool gedurende 15-20 minuten, of totdat de kool gaar is.

6. Serveer de zoete witte kool warm.

Zoete witte kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven