Zoete puntpaprika met gehakt

De zoete puntpaprika met gehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te maken is. Het is een heerlijke combinatie van zoete puntpaprika, gehakt en een paar kruiden. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 zoete puntpaprika’s, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de blokjes paprika toe en roer goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht gedurende 20-25 minuten.

7. Serveer de zoete puntpaprika met gehakt met een salade of rijst.

Zoete puntpaprika met gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven