Zoete bataat

Zoete bataat is een heerlijk en gezond alternatief voor aardappelen. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je zoete bataat kunt koken met een heerlijke kruidige smaak.

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.

3. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

4. Meng de komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom en strooi over de zoete aardappelblokjes.

5. Rooster de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de zoete bataat warm.

Zoete bataat

Geef een reactie

Schuiven naar boven