Zoete aardappelsalade

Deze zoete aardappelsalade is een heerlijke combinatie van zoete aardappel, frisse komkommer, knapperige ui en een heerlijke dressing. Het is een perfecte salade voor een zomerse dag, of als bijgerecht bij een barbecue. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden

– 1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappelblokjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Meng in een grote kom de komkommer, ui, citroensap, kurkuma, komijn, zout en peper.

4. Voeg de geroosterde zoete aardappelblokjes toe aan de kom en meng alles goed.

5. Garneer de salade met de fijngehakte koriander.

6. Serveer de salade direct of laat afkoelen en serveer koud.

Zoete aardappelsalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven