Zigeunersaus

Zigeunersaus is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt om vlees, vis of gevogelte mee te marineren. Het is een kruidige saus die gemaakt wordt met paprika, knoflook, uien, tomaten, witte wijn en kruiden. De saus heeft een pittige smaak en is een lekkere manier om je maaltijd op te smaken. Hieronder volgt een recept voor zigeunersaus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in kleine blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/4 kopje witte wijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, witte wijn, paprikapoeder, oregano, tijm en basilicum toe en roer goed.

5. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer bij je favoriete gerecht.

Zigeunersaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven