Portsaus jeroen meus

Portsaus is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt bij wildgerechten. Deze versie van Jeroen Meus is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke saus die je bij veel verschillende gerechten kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1/2 kopje rode port

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel azijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed.

3. Voeg de port, kippenbouillon, suiker, azijn, zout, peper en nootmuskaat toe en roer goed.

4. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de peterselie toe en roer goed.

6. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Portsaus jeroen meus

Geef een reactie

Schuiven naar boven