Zeeuws spek

Zeeuws spek is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang in Zeeland wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gebakken spek, uien en aardappelen. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen kan genieten. Hieronder volgt een recept voor zeeuws spek.

Ingrediënten:

– 500 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 uien, in dunne ringen gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze goudbruin.

4. Voeg de uienringen toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee totdat ze goudbruin zijn.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 25 minuten.

8. Serveer het gerecht warm.

Zeeuws spek

Geef een reactie

Schuiven naar boven