Met rozemarijn

Rozemarijn is een veelzijdige kruid dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het heeft een kruidige, bittere smaak die heerlijk is in veel verschillende gerechten. In dit recept gebruiken we rozemarijn om een heerlijke, smaakvolle ovenschotel te maken. De combinatie van de kruidige smaak van de rozemarijn met de zoete smaak van de aardappelen en de knapperige korst maakt dit een heerlijk gerecht.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 theelepels fijngehakte rozemarijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd

– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, rozemarijn, zout en peper toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 5 minuten, of tot de aardappelen zacht zijn.

4. Voeg de olijven en pijnboompitten toe en bak nog 2 minuten.

5. Verdeel het aardappelmengsel over een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

6. Bak in de oven gedurende 20 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

7. Serveer warm.

Met rozemarijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven