Zeetong

Zeetong is een heerlijk visgerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de zeetong gebakken in een kruidige marinade en geserveerd met een frisse salade. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 zeetongen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zeetongen op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng in een kom het citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Bestrijk de zeetongen met de marinade en strooi de peterselie erover.

5. Bak de zeetongen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

6. Serveer de zeetong met een frisse salade.

Zeetong

Geef een reactie

Schuiven naar boven