Zandkoekjes bakken

Zandkoekjes zijn een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gebakken. Deze zandkoekjes zijn licht, knapperig en heerlijk zoet. Ze zijn perfect om te serveren bij een kopje koffie of thee, of als een lekker tussendoortje. Met dit recept kun je eenvoudig zandkoekjes bakken die je hele gezin zal smullen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel kaneel
– Snufje zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg het ei en vanille extract toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een koekvormpje ronde koekjes uit het deeg.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koekjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

9. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Zandkoekjes bakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven