Zandgebak

Zandgebak is een heerlijk, krokant gebak dat een geweldige toevoeging is aan elke maaltijd. Het is een klassiek Nederlands gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Met deze recepten kunt u genieten van de smaak van zandgebak in de comfortabele omgeving van uw eigen keuken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel zout
– 1 ei
– 125 gram boter
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels krenten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker en zout in een kom.

3. Voeg het ei, de boter en de melk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de krenten toe en kneed het deeg nog een keer.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een vormpje of een glas rondjes uit het deeg.

7. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de zandgebakjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

9. Laat de zandgebakjes afkoelen op een rooster.

10. Serveer de zandgebakjes warm of koud.

Zandgebak

Geef een reactie

Schuiven naar boven