Zalmlasagne

Zalmlasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van zalm, groenten en kaas, die samen een heerlijke maaltijd vormen. Deze zalmlasagne is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram zalmfilet
– 500 gram lasagnebladen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 courgettes, in plakjes
– 2 paprika’s, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml kookroom
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de zalmfilet in een koekenpan met wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat de zalmfilet aan de kant staan.

3. Verwarm de olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de geraspte kaas toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.

6. Leg een laag lasagnebladen in een ovenschaal. Voeg hierop een laag van de groenten en zalm. Herhaal dit nog een keer.

7. Giet de kookroom over de lasagne en strooi de peterselie erover.

8. Bak de lasagne in de oven gedurende 25 minuten.

9. Serveer de zalmlasagne met wat extra peterselie.

Zalmlasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven