Zalm tartaar

Zalm tartaar is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van verschillende smaken en texturen. De zalm is licht en zacht, terwijl de groenten en kruiden een frisse en knapperige bite geven. Met deze recept kun je een heerlijke zalm tartaar maken die perfect is als voorgerecht of als lunch.

Ingrediënten:

– 200 gram zalmfilet, in kleine blokjes gesneden

– 1/2 rode ui, fijngehakt

– 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden

– 1/4 rode paprika, in kleine blokjes gesneden

– 1/4 avocado, in kleine blokjes gesneden

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel dille, fijngehakt

– 1 theelepel peterselie, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de zalm, ui, komkommer, paprika en avocado in een kom.

2. Voeg de olijfolie, citroensap, mosterd, dille en peterselie toe en meng alles goed.

3. Breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de tartaar over twee borden en serveer.

Eet smakelijk!

Zalm tartaar

Geef een reactie

Schuiven naar boven