Zalm spinazie

Zalm spinazie is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een gezonde en smakelijke combinatie van zalm en spinazie, die je kunt serveren met een knapperige salade of een stukje brood. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 porties zalmfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje melk
– 2 kopjes spinazie, gewassen en fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bak de zalm in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

5. Voeg het citroensap, oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

6. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

7. Voeg de bloem toe en roer goed door.

8. Voeg de melk toe en roer goed door.

9. Voeg de spinazie toe en roer goed door.

10. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

11. Serveer de zalm met de spinaziesaus.

Eet smakelijk!

Zalm spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven