Zalm koolhydraatarm

Zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een koolhydraatarme versie van zalm met een lekkere saus. De zalm wordt gebakken in een pan met wat olijfolie en kruiden, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. De saus is gemaakt van yoghurt, citroensap, knoflook en kruiden. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd met weinig koolhydraten.

Ingrediënten:

– 2 zalmfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje Griekse yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel oregano

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de zalm met de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

4. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

5. Terwijl de zalm bakt, meng je de yoghurt, citroensap, knoflookpoeder en oregano in een kom.

6. Serveer de zalm met de yoghurtsaus.

Zalm koolhydraatarm

Geef een reactie

Schuiven naar boven