Zaalouk

Zaalouk is een Marokkaans gerecht dat bestaat uit geroosterde aubergine, tomaten, knoflook, komijn, paprikapoeder en olijfolie. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor zaalouk.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 tomaten
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.

3. Leg de aubergineblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.

4. Rooster de aubergineblokjes in de oven gedurende 20 minuten.

5. Snijd de tomaten in blokjes en pers de knoflook.

6. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de tomaten, knoflook, komijn en paprikapoeder toe.

7. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

8. Voeg de geroosterde aubergineblokjes toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

9. Serveer de zaalouk warm.

Zaalouk

Geef een reactie

Schuiven naar boven