Yufka is een Turks gerecht dat bestaat uit dunne, plakkerige deeglagen die worden gebruikt om verschillende gerechten te maken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten te maken, van zoete desserts tot hartige gerechten. In dit recept zullen we een heerlijke yufka-schotel maken met gehakt, groenten en kaas.
Ingrediënten:
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 8 yufka-vellen
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika en tomaten toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.
3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.
4. Vet een ovenschaal in en leg 4 yufka-vellen in de schaal. Verdeel het gehaktmengsel over de yufka-vellen en strooi de geraspte kaas erover.
5. Leg de overige 4 yufka-vellen bovenop het gehaktmengsel en druk de randen goed aan.
6. Bak de yufka-schotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de yufka-vellen goudbruin zijn.
7. Serveer de yufka-schotel warm.