Wulken

Wulken zijn een heerlijk, traditioneel Belgisch gerecht. Ze zijn gemaakt van aardappelen, bloem en eieren en worden geserveerd met een saus van boter, melk en kaas. In dit recept leer je hoe je zelf wulken kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 200 gram bloem
– 2 eieren
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels melk
– 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.

2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

3. Voeg de bloem, eieren, boter en melk toe en kneed het geheel tot een deeg.

4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

5. Snijd het deeg in reepjes van ongeveer 2 cm breed.

6. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de wulken aan beide kanten goudbruin.

7. Verwarm de melk en voeg de kaas toe. Roer tot de kaas is gesmolten.

8. Serveer de wulken met de kaassaus.

Wulken

Geef een reactie

Schuiven naar boven