Kip kerriesaus

Kip kerriesaus is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Indiase curry die wordt gemaakt met kip, kerrie, kokosmelk en een verscheidenheid aan kruiden. Het is een geweldige manier om je kip te kruiden en het is ook een gezonde maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt een recept voor kip kerriesaus.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blikje kokosmelk
– 1/2 kopje water
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel citroensap
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak tot ze gaar zijn.

3. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder, kokosmelk, water, tomatenpuree, citroensap en zout toe en roer goed om.

4. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de kip kerriesaus met rijst of naanbrood.

Kip kerriesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven