Worteltjestaart

Worteltjestaart is een heerlijke, zoete taart die een leuke twist geeft aan de traditionele worteltaart. Deze taart is gemaakt met vers geraspte wortelen, kaneel, nootmuskaat en een heerlijke kruimeldeeg bodem. De taart is een perfecte traktatie voor een verjaardag of een andere speciale gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke worteltjestaart.

Ingrediënten:

– 500 gram geraspte wortelen
– 2 eieren
– 150 gram suiker
– 150 ml zonnebloemolie
– 250 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de geraspte wortelen, eieren, suiker en zonnebloemolie.

3. Voeg in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout toe en meng alles goed door elkaar.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het wortelmengsel en meng alles goed door elkaar.

5. Vet een springvorm in en giet het beslag in de vorm.

6. Bak de taart in de oven gedurende 40-45 minuten.

7. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Worteltjestaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven