Wortelstamppot

Wortelstamppot is een heerlijk Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, wortelen en uien. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor wortelstamppot.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram wortelen

– 2 uien

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels verse peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Pel en snipper de uien.

4. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

5. Voeg de aardappelen en wortelen toe en bak ze nog een paar minuten mee.

6. Voeg de bloem toe en roer goed.

7. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

8. Laat de stamppot zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

9. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer de wortelstamppot met wat extra peterselie.

Wortelstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven