Wortelsoep

Wortelsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van wortelsoep is een klassieker met een twist. Het combineert de zoete smaak van wortelen met de zoute smaak van spek en de frisse smaak van koriander. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram wortelen, geschild en in plakjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 lente-uitjes, in ringen gesneden

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 100 gram spek, in blokjes gesneden

– 1 liter kippenbouillon

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes en lente-uitjes toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de wortelen, aardappelen en spek toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en paprikapoeder toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Serveer de soep met wat vers gehakte koriander en een lepel yoghurt.

Eet smakelijk!

Wortelsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven