Wortelsalade

Wortelsalade is een heerlijke, gezonde salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een gezonde snack. Deze salade is gemaakt met verschillende ingrediënten, waaronder wortelen, uien, knoflook, koriander en citroensap. Het is een lekkere combinatie van zoete en zure smaken. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke wortelsalade.

Ingrediënten:

– 4 grote wortelen, geraspt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de geraspte wortelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de wortelen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Haal de wortelen uit de oven en laat afkoelen.

4. Meng de fijngehakte ui, knoflook, koriander, olijfolie, citroensap, zout en peper in een grote kom.

5. Voeg de afgekoelde wortelen toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk!

Wortelsalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven