Wortelrijst

Wortelrijst is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een leuke manier om wortels te eten en het is ook een goede manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. In dit recept wordt wortelrijst gemaakt met kip, uien, knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 2 kopjes wortelrijst
– 2 kippenbouten, in stukken gesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 3 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 1 minuut.

5. Voeg de wortelrijst toe en bak gedurende 2 minuten.

6. Voeg 1 kopje water toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

7. Voeg de kip toe en laat nog eens 5 minuten koken.

8. Serveer de wortelrijst met de kip en geniet ervan!

Wortelrijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven