Spruitjessoep

Spruitjessoep is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Deze versie van spruitjessoep is een klassieker met een twist. Het is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zult waarderen.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram spruitjes, in kleine stukjes gesneden
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op een matig vuur totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de spruitjes toe en bak ze nog een paar minuten mee.

3. Voeg de bouillon, tijm, oregano, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Voeg het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer.

6. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat extra crème fraîche en wat fijngehakte peterselie.

Spruitjessoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven