Worstenbrood is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker en gezond alternatief voor een gewoon broodje en het is ook nog eens erg makkelijk om te maken. In dit recept gebruiken we worsten, maar je kunt ook andere vullingen gebruiken zoals kaas, ham, ei of zelfs groenten. Hieronder volgt het recept voor worstenbrood.
Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels gedroogde gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
– 8 worsten
– 1 ei
– 1 eetlepel melk
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.
2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.
3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.
4. Laat het deeg ongeveer een uur rusten.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
6. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.
7. Leg de worsten op het deeg en vouw het deeg eromheen.
8. Klop het ei en de melk in een kom en bestrijk het deeg hiermee.
9. Bak het worstenbrood in de oven gedurende 25 minuten.
10. Laat het worstenbrood afkoelen en serveer het warm.
Eet smakelijk!