Witte kool stamppot

Stamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. In dit recept maken we een stamppot van witte kool. Deze stamppot is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram witte kool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

3. Snijd de uien en knoflook fijn.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.

6. Voeg de witte kool toe en bak deze nog 5 minuten mee.

7. Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

8. Voeg wat water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

9. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

10. Bak de stamppot in 25 minuten gaar.

11. Serveer de stamppot met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Witte kool stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven