Witte bolletjes

Witte bolletjes zijn een heerlijk en eenvoudig te maken gebak dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Deze bolletjes zijn licht en luchtig, met een krokante buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Ze zijn perfect om te serveren met een kopje koffie of thee, of als een lekker dessert. Hieronder volgt het recept voor witte bolletjes.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1/2 kopje suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/4 kopje melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren, vanille-extract en melk toe en klop tot alles goed gemengd is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng tot een glad deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Snijd het deeg in ronde bolletjes met een glas of een koekjessteker.

7. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de bolletjes in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de bolletjes afkoelen op een rooster.

10. Serveer de bolletjes warm of koud met een kopje koffie of thee. Geniet ervan!

Witte bolletjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven